EMG Faktors licht/geluid/beeld

|

Koop eens kunst joh! Is het motto van de Artyfarty Party. Een feestje, netwerkwerkborrel en kunstgalerij in 1…

Jesper Schelling verzorgde de techniek, licht, geluid en video op dit evenement in de EMG faktors. We zijn sponsor geworden omdat we het een goed initiatief vinden, maar ook omdat we volledig verliefd zijn op de EMG Fabriek, waar de ArtyFarty Party dit weekend plaats vond.

Het is een prachtige locatie om uit te lichten; om de bijzondere, oude en industriële kenmerken weer nieuw leven te geven en een passende sfeer te creëren.

Artyfarty Party

‘Koop eens kunst joh!’, het nieuwe motto om op een ongedwongen en laagdrempelige manier in aanraking te komen met kunst. EMG Faktors werd voor één dag een plek waar kunstenaars, goede muziek, acts en hapjes & drankjes samen zorgen voor een creatieve en relaxte sfeer.

Acht kunstenaars stelden hun kunst tentoon, van schilderijen tot fotografie en van videokunst tot industrieel design. Iedere stand werd passend uitgelicht. We verzorgde de CDJ 2000 cd spelers voor de DJ’s en een projector (Panasonic 5000 Ansilumen) voor de videokunst.

De kunstenaars die hun kunst toonde op de Artyfarty Party zijn Marja Hagenauw, Jasper Staal, Artisoof, Jorrit Sinke, Andres Fouché, Willeke Prins, Maarten Schuchard, Samuel de Lange & Han Koning.

De DJ’s zorgde voor een goede sfeer, kunst kijken en kennismaken met de kunstenaars 2.0. Niet in een witte ruimte waar je alleen maar durft te fluisteren, maar in een stoffige oude fabriek die een geweldige sfeer met zich meebrengt, de oude EMG fabriek.

EMG Faktors

De eerste steen werd gelegd in 1908, decennia deed EMG Faktor dienst als graansilo en overslag voor schepen. Door de recente bouw van de Berlage brug konden de schepen de oude fabriek echter niet meer bereiken. De gemeente Groningen kocht het gebouw en vroeg Carex om het pand te beheren. Carex benaderde nachtburgemeester Chris Garrit en culturele instellingen om te zoeken naar een nieuwe bestemming. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het imposante gebouw van baksteen en beton om te toveren in dé nieuwe cultuurlocatie van Groningen.