Theater avond feestweek Niekerk

|

Maandag 22 Augustus 2011 stond de feestweek in Niekerk in het teken van Theater.

De toegang was kosteloos en de tent zat gezellig vol; kortom de ideale ingrediënten voor een vermakelijke avond.

En vermaak was het zeker, Jeroen Smits brak het spits af! Maar… wie is Jeroen Smits ook alweer?
Miljoenen kijkers zitten aan de buis gekluisterd als in november 1994 Ron Brandsteder de eerste finale van de moppentoppers presenteert. Zoals vele verwachten, behalve Jeroen zelf, wint hij met overweldigende meerderheid de finale. De publieksprijs krijgt hij uit handen van Simone Kleinsma en de vakjury prijs uit handen van André van Duin. Wat de 17-jarige Jeroen erg ontroerd zijn de woorden die van Duin hier aan toevoegt. “Het is meer dan verdiend, van jou gaan we nog veel horen en plezier aan je beleven.”

Jeroen vulde de eerste helft van de avond met vermakelijke grappen en grollen zoals alleen hij dat kan, de zaal had overduidelijk plezier en amuseerde zich.

Na de pauze  het woord aan Willem Gunneman, cabaretier in hart en nieren, hij vertelde, grapte, improviseerde en zong over het verleden, het heden en de toekomst van het dorp Niekerk. Hij improviseerde de avond aan elkaar  onder begeleiding van zijn toetsenist Menno Beijer. Het was een verassende avond vol grappen en komische momenten en zeker voor herhaling vatbaar.

De theateravond van Feestweek Niekerk was een succes.